Johan Bergström bor i Arvidsjaur och har hållit på med hantverk sedan slutet av 80-talet. Första kniven gjorde han någon gång i mitten av 80-talet när han och en kompis bestämde sig för att göra en kniv liknande den som Zeb Macahan hade. Johans farfar gav honom en del hjälp och råd. Hans farfar hette Frans Bergström och höll på med knivtillverkning.

När farfar gick bort 1991 fick Johan på allvar upp intresset för att skapa knivar. Han fick ärva verktyg, material mm av sin farfar.

Under 90-talet blev det mest knivar men sedan började Johan även göra kosor och smycken. 2005 köpte han även in en svarv för att försöka sig på skärsvarvning mm.

Inspiration får han ofta från den samiska slöjden. Johan arbetar i flera olika material såsom sälgmasur, björkmasur, björkvril, renhorn och älghorn. Materialet är uteslutande hämtade från skogarna runt Arvidsjaur. Bladen till Johans knivar är gjorda av smeden Gunnar Bergström. Vill du vara säker på att ditt alster är gjort av Johan Bergström ska du leta efter signaturen JB.